....
olga: najwieksza wartosc funkcji kwadratowej f jest rowna 9.liczby 0 i 6 sa miejscami zerowymi tej
funkcji.
a) zapisz wzor funkcji f w postaci ogolnej
b) dla jakich x wykres funkcji f lezy powyzej wykresu funkcji okreslonej wzorem y=x+4
12 lis 15:10
Nikka: to zadanie było już rozwiązane − pogrzeb w postach
12 lis 15:10
olga: faktycznie jest nawet Ty robilas


ale nie mam B:(:(
12 lis 15:17
Nikka: 
, być może , wydawało mi się, ze jeszcze ktoś rozwiązywał ...
12 lis 15:19
Nikka: nie mam teraz już czasu, żeby się nad b zastanawiać , zajrzę wieczorkiem
12 lis 15:41
olga: co z moim przykladem b

13 lis 15:41
Bogdan:
x1 = 0, x2 = 6, oblicz wartość xw.
Wierzchołek paraboli: W = (xw, 9)
13 lis 15:52
Nikka: a) rozwiązałam już wcześniej Bogdanie, Olga pyta o b)
13 lis 15:59
Bogdan:
Ad b.
Trzeba rozwiązać nierówność f(x) > x + 4
13 lis 16:02