Kilka zadań z macierzy - studia :) Prosze o pomoc :)
DarcyWard: 1.Dana jest macierz :
A = | −1 3 | Wyznacz wszystkie macierze X takie, że AX = XA
| 1 2 |
2.Podaj po kilka przykładów niezerowych macierzy kwadratowych stopnia 2 i 3, takich,że X2 = 0
3.. Udowodnij własności działań ( A,B,C – macierze tego samego wymiaru, α,β ∊R ):
a) A+B = B+A
b) (A+B)+C = A+(B+C)
Bardzo prosze o Waszą pomoc − zrobiłem wszystkie zadania z pracy domowej poza tymi trzema : (
12 paź 21:57
DarcyWard: pomoże ktos?
12 paź 22:40