d
aa: czemu mi nie wychodzi:
| | δ + 2kπ | | δ + 2kπ | |
3√1, mam obliczyć z tego pierwiastki ze wzorU: n√|z|(cos |
| + isin |
| |
| | n | | n | |
|z| = 1
cosδ = 1
sinδ = 0
δ = α
0 = 0
| | 0 + 0π | | 0 + 0π | |
3√1 = 3√1(cos |
| + isin |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
i coś nie tak, chodzi mi tym sposobem aby wyliczyć
12 paź 21:36
Hurwitz: To co obliczyłeś (−łaś) ...=1. Oblicz jeszcze dwa rozwiązania przyjmując k=1,2
12 paź 21:41
aa: dla cos0 i sin0 nie ma w tablicy
12 paź 21:48
aa: to czemu = 1 ?
12 paź 21:48
sushi_gg6397228:
jakim cudem zdałaś maturę ?
12 paź 21:49
Kris: Spójrz na wykresy sin i cos
12 paź 21:50