zbiory
mała: dane są zbiory: A=<−3,4) B=<2,8>
podaj A∪B, A∩B, A\B, B\A
12 lis 13:58
Yuuki:

rysujesz sobie to na osi. zaznaczasz kropeczką zamalowaną jak jest ostry dziubek, a nie
zamalowaną kropeczką tam gdzie nawias jest normalny. i patrzysz(tam dałam 3 bo nie mogę
napisać −3.będziesz wiedziała o co chodzi mam nadzieję.)
AUB suma zbiorów A i B AUB=<−3;8>
A∩B to znaczy że chcą część wspólną,tylko to co się pokrywa w tych zbiorach A∩B=<2;4)
A/B zbiór A odjąć B A/B=<−3;2)
B/A=<4;8>
12 lis 14:43
12 lis 14:45
Yuuki: o,nie zauważyłam,że wcześniej to samo pytanie padło już i odpowiedź gotowa

sorry
12 lis 16:36