matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w rozwiazaniu
mezzo:
x
3
+2x
2
−x+6<0
12 paź 20:49
Kacper:
W(x)=x
3
+2x
2
−x+6 W(−3)=0
12 paź 20:50
Eta:
W(−3)=0 (x+3)(x
2
−x+2)<0 .......... dokończ
12 paź 20:53