Zapisz bez użycia symbolu wartości bezwzględnej wyrażenie Prosze o pomoc
selfie: I−x+1I − Ix−5I dla x <1
12 paź 20:45
Hurwitz: 4
12 paź 21:02
Eta:
@Hur... ?
12 paź 21:06
pigor: ...,

nieco za "mądrze" to np. tak :
x<1 ⇒ −x >−1 i x−5 <1−5 ⇔
−x+1>0 i
x−5 < −4
<0 ⇒ z definicji
wartości bezwzględnej
|−x+1|−|x−5|= −x+1−(−x+5)= −x+1+x−5=
−4 . ...
12 paź 21:07
Hurwitz: Jak to jest. Ktoś prosi o pomoc − brak odpowiedzi. Ale wystarczy napisać głupotę i nagle...
Sorry, więcej tego nie zrobię
12 paź 21:09
Eta:
12 paź 21:10
PW: selfie, a po co wpisałeś jeszcze raz to samo zadanie o 20:57? Czy gdybyś płacił za zadanie
pytania, to też byś tak zrobił?
12 paź 22:20