a
trawa: (1 + i)
7 wzór: z = |z|
n(conδ + isinnδ)
|z| =
√12 + 12 =
√2
| | π | | π | |
z = (√2)7(cos(7 * |
| ) + isin(7 * |
| ) |
| | 4 | | 4 | |
| | 7 | | 7 | |
z = 8√27(cos( |
| π)+ isin( |
| π)) |
| | 4 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
z = 8√27(cos(2π − |
| π) + isin(2π − |
| π)) |
| | 4 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
z = 8√27(cos( |
| π − isin( |
| π)) |
| | 4 | | 4 | |
| | √2 | | √2 | |
z = 8√27( |
| − |
| ) = 0 |
| | 2 | | 2 | |
dobrze to zrobiłem ?
12 paź 19:57
Kacper: co ty w ogóle liczysz?
12 paź 20:02
aa: (1 + i)7 ma wyjść z = xR + i
12 paź 20:03
Hurwitz: Skąd 8 przed √27? I z lewej nie z, ale z7.
12 paź 20:03
ICSP: a "i" gdzie się podziało ?
12 paź 20:04
Hurwitz: I w ostatniej linii zjadłeś (−aś) i; nie będzie 0.
12 paź 20:04
aa: czyli wyjdzie 8 − 8i ?
12 paź 20:08
aa: ?
12 paź 20:14
Kacper:
12 paź 20:15