Proszę o wzkazówkę
NaPotęgeMatematyki: Co z tym dalej można zrobić?
22−x2*3x2−32−x2*2x2=5
12 paź 18:43
Eta:
| | 3 | | 3 | | 3 | |
4*( |
| )x/2−( |
| )−x/2=5 , ( |
| )x/2= t, t>0 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
4t
2−5t−9=0
dokończ..........
12 paź 19:00
Eta:
Żyjesz?
12 paź 19:19
NaPotęgeMatematyki: Tak tak, robiłem kolejne przykłady, dzięki.
12 paź 19:42
NaPotęgeMatematyki: Coś nie wychodzi, powinno wyjść x=4 a wychodzi
Δ=25+144=169
| | 5+13 | | 5−13 | |
t1= |
| lub t2= |
| =−1 czyli wyrzucamy |
| | 8 | | 8 | |
| | 18 | | 3 | | 18 | | 9 | |
czyli |
| =( |
| )x/2 dla x=4 wychodzi |
| = |
| , dwa razy za mało |
| | 8 | | 2 | | 8 | | 4 | |
12 paź 19:54
NaPotęgeMatematyki: DOBRA NIE PYTAM ZAKŁADAM CZAPKĘ WSTYDU
12 paź 19:55
12 paź 20:00