x | 1 | x2 | 1 | x3 | 1 | ||||||
− | + | − | + | − | + ... =0 | ||||||
3 | x | 6 | x2 | 12 | x3 |
x | x2 | x3 | |||
, | , | , ... | |||
3 | 6 | 12 |
x | x | x | ||||
a1 = | q1 = | I | I < 1 | |||
3 | 2 | 2 |
a1 | x3 | 2 | x | |||||
S1 = | = | = | * | |||||
1 − q1 | 1 − x2 | 3 | 2 − x |
1 | 1 | 1 | ||||
b1 = − | , q2 = | I | I < 1 | |||
x | x | x |
b1 | −1x | − 1 | ||||
S2 = | = | = | ||||
1 − q2 | 1 − 1x | x − 1 |
2 | x | −1 | |||
* | + | = 0 | |||
3 | 2 − x | x − 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |