z wykaz ze
Foxal: Wykaż, że jeżeli a≥0, b≥0 i √a2+b=√b2+a , to a=b lub a+b=1
√a2+b=√b2+a /()2
a2+b=b2+a /:b2+a
a+1=b+1 <−a i b musza byc
Pozniej nie wiem co robic tzn. robie cos takiego
a+b−b−b=0
a+b=2b jak byscie to zrobili?
12 paź 17:18
ICSP: a co jeżeli a = b = 0 . Wtedy b2 + a = 0 i jakby nie patrzeć do dzielisz przez 0
a2 + b = b2 + a
a2 − b2 + b − a = 0
(a−b)(a+b) − (a−b) = 0
walcz dalej
12 paź 17:20
Saizou : nie możesz dzielić przez b2+a, bo co by było gdyby a=0 i b=0 ?
ale możesz a+b wyciągnąc przez nawias
12 paź 17:21
Foxal: i co mi to daje?
12 paź 17:30
458: (a−b)(a+b−1)=0
12 paź 17:35