matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
mała:
Ile pieniędzy wypłaci p. Kowalski po 1,5 roku, jeśli wpłacił 3000, oprocentowanie 8% w skali roku, kapitalizację odsetek co pół roku.
12 lis 12:43
pt:
Ko= 3000
6
p%= 8% *
= 4
12
n=3
4
Kn = 3000(1+
)
3
100
Kn = 3000 * 0,000064 = 3000,19
12 lis 13:26
mała:
dzięki
12 lis 13:58