matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ilość elementów zbioru
M:
#A to ilość elementów zbioru A (skończonego) Oblicz: #(A∪B)= Moje odpowiedzi: #(A∪B)=#(A\B)∪#(B\A)∪#(A∩B) Czy poprawne jest też #(A∪B)=#A∪#B\#(A∩B) ?
12 paź 16:08