Równanie wykładnicze z parametrem - proszę o pomoc
Jakubu: Dla jakich wartości parametru m (m∊R), równanie nie ma rozwiązań?
4x +4x−1 + 4x−2+ ... =m − 13 * 42x
12 paź 12:54
Kacper: szereg = założenia o istnieniu sumy
12 paź 13:28
Jakubu: Doszedłem do tego ,choć nie wiem czy w dobry sposób, że:
43 * 4x=m− 13 *42x
Podejrzewam że powinienem wprowadzić niewiadomą "t" , tylko nie wiem na jakim etapie
12 paź 13:38
Jakubu: Czy ktokolwiek , w jakiś sposób może pomóc mi to rozwiązać

?
12 paź 16:24
Jakubu: W odpowiedziach jest napisane że m∊(−∞,0> ale w żaden sposób nie mogę do tego dojść.
12 paź 18:10