matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n silnia-Uproszczania ułamka
MatFan:
Uprość Ułamek: (n!)
2
________ (n+1)!+(n−1)! Mam problem z jednym przykładem. Proszę o pomoc
12 paź 12:34
ICSP:
n! * n!
(n−1)! * n * n!
=
} =
= ...
(n+1)! + (n−1)!
(n−1)! * ( 1 + n(n+1))
12 paź 12:35