matematykaszkolna.pl
funkcja liniowa Monika: Pani Barbata sprzedaje w swoim sklepiku płyty CD z muzyką i płyty DVD z filmami. Obecnie ma 130 płyt z muzyką i 90 płyt z filmami. Dziesięciu stałych klientów kupuje w każdym miesiącu po jednej płycie z filmem ( w ramach sieri "Mistrzowie Kina". W ciągu miesiąca pani Barbara sprzedaje wszystkich płyt nie wiecej niz 180 sztuk. Na sprzedaży każdej plyty CD zarabia 8.5 zł a na sprzedązy każdej płyty DVD − 12.3 zł. Oblicz ile maksymalnie moze zarobić w ciągu miesiąca Pani Barbara na sprzedaży płyt CD i DVD.
12 paź 10:27
Kokolegion: Nie chcę rozwiązać Ci zadania, ale bardziej opłaca się sprzedawać filmy niż płyty z muzyką, więc najlepszą opcją jest sprzedaż 90 filmów i 90 płyt CD. Resztę spróbuj policzyć.
12 paź 10:58
Fizyk ale też matematyk: policz przecinki i dodaj do siebie sprzedane plyty w ciagu miesiaca oczywiscie tak wedlug zadania
12 paź 11:00
Fizyk ale też matematyk: kokolegion: a mowiles przeciez ze nie chcesz jej rozwiazac zadania wiec co sie wlamujesz na strone
12 paź 11:03
Koko: @Fizyk ale też matematyk Co ? Nie zrozumiałem coś tego.. Chodzi o to, że nie chciałem zrobić za nią zadanie, żeby się też czegoś nauczyła, tylko podpowiedzieć...
12 paź 11:05
Fizyk ale też matematyk:
12 paź 11:19
Fizyk ale też matematyk: wypierdalaj adminie, prosze skasowac wszystkie jego wpisy ze wzgledu na bezpieczenstwo Koko: jestes jakims wariatem co wariuje na stronie.
12 paź 11:21