Zadania na poziomie z geometri analitycznej i wektorow
Malgorzatkkaaaa: zad1
dany jest wektor ab=7p+4q i bc=p−2q. Wektory p i q sa wektorami jednostkowymi wzajemnie do
siebie prostopadlymi. Obliczyc d.l wysokosci poprowadzonej z wierzcholka C
zad2
Dany jest punkt o(0, 0, 0) i dwie plaszczyzny pi1: x−2y+5z−7=0 i pi2: 2x+y−z+8=0 . Plaszczyzna
pi jest prostopadla do pi1 i pi2 punkt o nalezy do pi. Znalesc plaszczyze pi
zad3
dany jest punkt a(−1, 5, 7) i dana jest plaszczyzna pi: 2x−y+5z−1=0 znalesc rownanie
plaszczyzny pi1 ktora jest rownolegla do plaszczyzny pi i przechodzi przez pkt A
12 paź 10:11
Malgorzatkkaaaa: Chodzi mi szczegolnie o zadanie drugie, z dwoma pozostalymi sie uporalem
12 paź 13:07