matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj ciągłość funkcji w zależności od parametrów a i b
szaki:
Zbadaj ciągłość funkcji w zależności od parametrów a i b f(x)= (ctgx−sinx)/x
3
dla x należącuch do R\{0; pi/2 +kpi} a dla x=0 b dla x= pi/2 +kpi proszę o pomoc..
12 paź 10:09