matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie trygonometryczne
pani kot:
tgx − sinx = 1 −tgxsinx
11 paź 21:33
Eta:
tgx+tgx*sinx −1−sinx=0 tgx(1+sinx)−(1+sinx)=0 (1+sinx)(tgx−1)=0 ......... dokończ
11 paź 21:37
pani kot:
dziękuje ; )
11 paź 21:43