Odp
olek: czy ktoś mógłby pomóc mi w odpowiedzi na pytanie: czy każda funkcja ciągła jest różniczkowalna?
Nie mogę tego rozkminić
11 paź 20:16
ICSP: Nie

f(x) = |x| jest ciągła w zerze, ale nie jest różniczkowalna w 0
11 paź 20:21
ICSP: ale na odwrót zachodzi : każda różniczkowalna jest również ciągła.
11 paź 20:22
Janek191:
Nie , np. y = I x I nie jest różniczkowalna w x = 0
11 paź 20:22
olek: a no faktycznie, dzięki. A czy podciąg ciągu nieprzeliczalnego może być przeliczalny? wydaję mi
się, że nie ale może ktoś to potwierdzić?
11 paź 20:27
Hurwitz: A co to jest ciąg nieprzeliczalny? Ciąg ma to do siebie, że jest przeliczalny.
11 paź 21:19