aa
Hugo: logarytmy
log
3(log
2x)=0
3
0=log
2x
2
1 = x
x=2

?
// przez wakacje i ostatni tydz. glowa nowego studenta wywietrzała się więc proszę o krótki
komentarz czy dobrze zapis/wyniik
11 paź 19:51
ICSP: Dziedzina ?!
11 paź 19:52
jakubs: Dobrze
11 paź 19:53
Hugo: x>0 !
dziękuję
11 paź 19:55
ICSP: zła dziedzina.
11 paź 19:55
jakubs: x>0 i log
2x>0
11 paź 19:56
Hugo: log2x >0
log2x > log2 1
x>1
racja : )
11 paź 19:57
Hugo: zad 2 @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
ln(lnx)=0
D:
lnx>0
lnx>ln1
x>1
e
0 = lnx
lnx = 1
e
1 = x
x = e

11 paź 20:00
ICSP:
11 paź 20:03