Liczby zespolone
Bodek: Oblicz: (1+i)27
Mógłby ktoś sprawdzić czy wynik tej liczby to: 8192−8192i?
11 paź 18:40
Bodek: poprawka Oblicz: (1+i)27
11 paź 18:41
razor: ja mam −8192+8192i
11 paź 18:43
Bodek: jak?
11 paź 18:45
ICSP: (1+i)27 = (1+i)26 * (1+i) = (2i)13 * (1+i) = 213i (1+i) = −213 + 213i
11 paź 18:48
Bodek: ok, znalazlem błąd. Wielkie dzięki
11 paź 18:50
Hurwitz: (1+i)27=((1+i)2)13 (1+i)=(2i)13(1+i)=−i213(1+i)=213(1−i)
11 paź 18:50
Hurwitz: U mnie errorrrrrrrr i13 =i
11 paź 18:52
Bodek: ICSP skąd się wzięło (2i)?
11 paź 18:53
Bodek: ok juz wiem
11 paź 18:53