matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
xyz:
2
2x+1
− 3 *2
x+1
+ 4 ≤0
11 paź 17:42
J:
...⇔2*(2
x
)
2
− 6*2
x
+ 4 = 0 ... i podstawienie: t = 2
x
i t > 0
11 paź 17:49
J:
... ≤ 0 , a nie: = 0 ...oczywiście.
11 paź 17:49