Proszę ;)
kinia: podaj dziedzinę wyrażenia ,a następnie je uprość.Oblicz jego wartość dla x=1/2 oraz dla x=−3/2
a)x2−1/2x/x
b)x2−9/x−3
11 paź 13:46
Janek191:
Napisz to po ludzku !
11 paź 13:53
kinia: to jest w ułamkach
11 paź 14:03
Janek191:
| | x2 − 9 | | ( x − 3)*( x + 3) | |
b) |
| = |
| = x + 3 ; x ≠ 3 |
| | x − 3 | | x − 3 | |
w( 0,5) = 0,5 + 3 = 3,5
w( −1,5) = −1,5 + 3 = 1,5
11 paź 14:06
kinia: Dziękuje
11 paź 14:07
kinia: a przykład a rozumiesz
11 paź 14:09
Janek191:
Nie
11 paź 14:21
Asia: jak się robi te ułamki na kompie

?
11 paź 14:24