matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Inflacja
olo:
Inflacja roczna wynosi a)5% b)7% c)100% Oblicz wskaźnik inflacji 3−letniej
11 paź 13:39
daras:
olo =100% po 1 roku olo = 105% po 2 latach olo = 110,25% po 3 latach olo ≈ 115,76% pozostałem przypadki olo rozwiąże same
11 paź 14:04