rownanie
Krzysztof: Witam. Pomoze mi ktos rozwiazac to rownanie aby uzyskac wartosc F?
| 6*F*0,05 | | 200+F | |
| = |
| |
| 24000 | | 2400 | |
Z góry dziękuję.
10 paź 16:44
Mila:
obie strony mnożymy przez 24000
0,3F=10*(200+F)
0,3F=2000+10F
9,7F=−2000
10 paź 16:54
Krzysztof: Tak będzie na 1oo %? Dziękuję.
10 paź 18:06
o nie: Mila to chyba dobrze zrobiła, gdzieś masz wątpliwość ?
10 paź 18:16
Krzysztof: Też mi tak wyszło, dziękuje Mila. Ale mam problem z tym, że wartość F to siła i nie bardzo żeby
wyszła na minusie.
11 paź 10:13