10 paź 14:05
J:
.. a jakiś wkład własny ... ? ... czy liczysz na "gotowce" ..?
10 paź 14:07
olcik888: robiłam te zadania lecz chce sprawdzić czy są dobrze wykonane bo 100 % pewności nie mam. Siedzę
nad nimi już 2 dzień. Nie chodzi mi tylko o to żeby były rozwiązane i koniec bo mnie to nie
ratuje.. to nie są zadnia zadania domowe itp.
10 paź 14:59
J:
... to napisz swoje rozwiązanie któregoś z nich ... i zobaczymy, co robisz źle ...
10 paź 15:00
olcik888: chociaż jakieś pomysły, mała podpowiedź ?
10 paź 15:01
J:
| | 4 | |
... no spróbuj zad.5 .... wszystko przedstaw jako potęgę ułamka: |
| ... |
| | 7 | |
10 paź 15:02
olcik888: (
34364 * p5
4916 *
7p5{256)
14 i dalej nie wiem... przepraszam ze tak
długo !

nie wiem w ogóle czy dobrze to rozwiązywałam....
10 paź 15:26
olcik888: w 3 wychodzi 0... ale na pewno to jest źle... próbowałam też wzorem skróconego mnożenia ?
chociaż nie wiem czy tak można i wyszło √6
10 paź 15:42
Hajtowy:
3) (√2−√3 − √2+√3)2=2
10 paź 16:16
Mila:
(5)
| | 16 | | 7 | | 4 | |
[( |
| )−32*( |
| )25*( |
| )−35]14= |
| | 49 | | 4 | | 7 | |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
[( |
| )−3*( |
| )−25*( |
| )−35]14= |
| | 7 | | 7 | | 7 | |
10 paź 19:56