Narysuj wykres funkcji
Iza1616:
Narysuj wykres funkcji
y=3x+2−3
10 paź 08:49
===:
rysuj f(x)=3x ..."kopa w lewo" o 2 i do dołu o 3
10 paź 08:56
J:
.... albo, przesuń sobie układ współrzędnych tak, aby jego poczatek był w punkcie O'(−2,−3)
i w tym nowym układzie rysuj: y = 3x
10 paź 08:58
===:
10 paź 08:59
Iza1616: Dziękuje.Czy do tego zadania należy również wykonać tabelę ze współrzędnymi?
10 paź 09:27
J:
....jesli nie ma takiego polecenia , to nie .... jednak kilka punktów tabeli, pozwoli na
dokładniejsze narysowanie wykresu
10 paź 09:34
===:
... nie zawadzi −

Ale i bez tego znasz punkty charakterystyczne i przebieg −
10 paź 09:36
Iza1616: dziękuję za pomoc i wytłumaczenie. Mam nadzieję , iż przez noc ogarnę o co chodzi.
10 paź 10:30
5-latek: Czesc
J 
A czy teraz jest taka tendencja ze rysujejesz wykres podstawowy potem przesuwasz go o wektor
wzdluz osi OX i i OY
Ja to obliczam od razu i zaznaczam punkty (jak proste to w pamieci a jak trudniejszse do
obliczenia to mam kalkulator .
10 paź 10:53