matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metodą indukcji matematyczniej wykaż że dla każdego n∊ N δ(n) zachodzi δ(n+1)
Patrycja:
POMOCY !
n ∑ = 1/ [ 1(2k−1)(2k+1)= n/ (2n+1) k=1
9 paź 22:37
Gucio:
Wykaż że dla każdej liczby naturalnej n≥1
9 paź 22:48