matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mx^2+m+2=0
wacuś:
mx
2
+m+2=0 po rozwiązaniu dostaje: dla m∊(−
∞
,0)∪[8,
∞
) x=−
1
2
±
√
m
2
−8m
2m
natomiast w odpowiedziach widze rozwiązanie bez pierwiastka
x=−
1
2
±
m
2
−8m
2m
9 paź 22:20
Janek191:
Czy nie powinno być : m x
2
+ m x + 2 = 0 ; m ≠ 0
10 paź 07:42