Pomocy! Funkcja wykładnicza, zastosowanie równań i nierwności w zadaniach.
Cyr.: Wyznacz wszystkie wartości m(m∊R), dla których równanie |x2+4|=(1/2)m−3 ma dwa rozwiązania
ujemne.
f(x)=|x2+4| ; g(x)=(1/2)m−3 (to f−cja stała)
h(x)=x2+4 ⇒Wx=−2 ; Wy=−4 ⇒W=(−2;−4)
Narysowałam, odbiłam o oś OX. Co dalej? (odp.:m=1)
9 paź 20:50
===:
brednie
9 paź 22:13
Cyr.:
9 paź 22:29
Mila:

f(x)=|x
2+4|=x
2+4 funkcja przyjmuje tylko wartości dodatnie
bo wyrażenie x
2+4 >0 dla każdego x∊R.
Zdaje się, że błędnie napisałeś treść zadania.
9 paź 23:40