Matematyka zbior zadan
Julia: Wykonaj obliczenia. Wynik podaj w postaci nieskracalnego ułamka zwykłego: zadanie 2.83 str 40
w
zbiorze zadan − Matematyka 1
przykład c i d
9 paź 20:39
razor: już pędzę po mój zbiór
9 paź 20:40
Eta:
Może jeszcze podać Ci .... ciastko i kawę ?
9 paź 20:40
Julia: Zadanie jest rozbudowane, a ten zbior ma prawie kazde liceum. Propnuje wiecej uprzejmosci.
9 paź 20:42
Eta:
9 paź 20:43
Julia: I naprawde potrzebuje pomocy z tymi przykladami bo robie je juz kolejny raz i caly czas
wychodzi mi zly wynik.
9 paź 20:44
razor: to może je tu napisz, tego zbioru nikt nie ma
9 paź 20:45
5-latek: Przciez
Eta 
pozdrawiam zaproponowala CI
kawe i ciasto to uwazsz ze to malo
uprzejmosci z jej strony?
9 paź 20:50
Eta:
2.83 c)
| | 2 | | 15 | | 3 | | 3 | | 1 | | 9 | |
Licznik : |
| * |
| − |
| *4= |
| −3=−2 |
| = − |
| |
| | 5 | | 8 | | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
Mianownik :
| | 4 | | 4 | | 4 | | 9 | | 4 | | 2 | |
[0,8*(−1,5)−3,3]* |
| =(−1,2−3,3)* |
| =−4,5* |
| =− |
| * |
| =− |
| |
| | 27 | | 27 | | 27 | | 2 | | 27 | | 3 | |
9 paź 21:05
5-latek: To jednak
Eta chodzi do 1LO
9 paź 21:06