matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji. Pomóżcie :)
Ragzorex:
y=sin
2
x−cos
2
x
9 paź 20:17
razor:
znamy wzór cos
2
x−sin
2
x = cos2x y = sin
2
x−cos
2
x= −(cos
2
x−sin
2
x) = −cos2x
9 paź 20:19
Ragzorex:
racja kurcze, nie zauważyłem. Dzięki
9 paź 20:21