| x | ||
∫ 5 3 | ||
| x2−4 |
| 1 | |
ln|x2−4| + C | |
| 2 |
| 1 | 1 | 21 | |||
ln|21| − | ln|5| = ln| | | | |||
| 2 | 2 | 5 |
| 1 | 21 | ||
ln| | | | ||
| 2 | 5 |
| 1 | ||
zgubiłaś | przy odejmowaniu | |
| 2 |
| 1 | ||
A gdzie zgubiłeś | ? | |
| 2 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
hm przecież odejmuje | ln|21| − | ln|5| wiec | nie powinny się skasować? | |||
| 2 | 2 | 2 |
| 1 | ||
Wyłącz | przed nawias i wszystko jasne | |
| 2 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 21 | |||||
ln|21| − | ln|5| = | (ln|21|−ln|5|) = | ln| | | | |||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 5 |
| 1 | ||
aa teraz rozumiem | jest wyłączone przed nawias, dziekuję ![]() | |
| 2 |