matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie okręgu z parametram
James:
Dla jakich wartości parametru m równanie x
2
+y
2
+2mx−6y+9+2m=0 opisuje okrąg?
9 paź 19:50
===:
(x+m)
2
−m
2
+(y−3)
2
−9+9+2m=0 (x+m)
2
+(y−3)
2
=m
2
−2m m(m−2)>0 itd
9 paź 20:19