matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja tryg. róznicy kątów
Baaasia:
Oblicz cos(α−β) wiedząc, ze tgα=−4 i α∊3ćw. oraz ctgβ=2 i α∊2ćw.
9 paź 18:58
M:
3 paź 06:01
Baartek:
Błędne dane tgα>0 dla α∊III ćw.
16 wrz 12:01
P i P :
Pewnie miało byc tgα=4 i ctgβ=−2
16 wrz 16:45