matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wskazany wyraz ciągu
jb:
Oblicz wskazany wyraz ciągu: a
4
,a
7
jeśli an=2n
2
− 3n + 2 czyli to będzie odpowiednio a4=22 a7=79 Chcę się upewnić?
9 paź 00:21
Domel:
9 paź 00:24
fdsf:
a4= 2*4
2
− 3*4+2 =
a7 = 2*7
2
−3*7+2 =
9 paź 00:24