matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz nierownosc
FHA:
3
3
x
+
1
− 4* 27
x
−
1
+ 9
1
.
5
−
1
< 80 myśle nad rozpisaniem wpierw 27 na 3
x
−
1
*9
x
−
1
8 paź 23:27
Eta:
27
x
=3
3x
, 9
1,5x
= 3
3x
3
3x
= t , t>0
4
1
3t−
t+
t<80
27
9
dokończ......
8 paź 23:34