zbiory
Patishon: A− trojkaty rownoramienne
B− trojkaty rownoboczne
C− trojkaty prostokatne
Wynaczyc
(A ∩B)∩C=
A`∩(B∩C)=
(A∩B)∩C=
Wychodzi mi w dwoch pierwszych zbior pusty a w ostatnim trojkaty prostokatne rownoramienne. O
to w ogole chodzi ? Jak tak to prosze o sprawdzenie.
8 paź 22:35
5-latek: TRzeci to przeciez to samo co pierwszy
Moze troche pomoze ale trojkat rownoboczny jest trojkatem rownoramiennym
Tyle co moge pomoc
8 paź 22:40
5-latek: Pewnie ma byc gdziesz suma czyli ∪
8 paź 22:41
Patishon: W trzecim ma byc B`
8 paź 22:41
Patishon: Pozniej mam sume
(A∪B)∩C i tez mi wychodzi rownoramienny prostokatny
8 paź 22:43
Patishon: Ktos jeszcze moglby mnie jakos naprowadzic, jeszce jakies wskazowki?
8 paź 22:52
Krystek: A) nie ma trójkąta prostokątnego i zarazem równobocznego ⇒zb pusty
8 paź 23:13