suma częściowa ciągu arytmetycznego jest wyrażona wzorem
XXX: sn=3n2+7n2
8 paź 20:30
Eta:
a
n= S
n−S
n−1
| | 3(n−1)2+7(n−1) | | 3n2+n−4 | |
Sn−1= |
| =............ = |
| |
| | 2 | | 2 | |
to: a
n= ............... =
3n+2
a
1= 3*1+2=....
a
2= ....
a
3=....
8 paź 20:43
ICSP:
8 paź 20:44
XXX: Mógłby mi to ktoś rozwiązać bo nie ogarniam?
8 paź 20:48
Eta:
Hej
ICSP 
co masz taką kwaśną minkę
8 paź 20:56
ICSP: Wobec tego:
a1=4 ,a1=5, a2=13, a3=24
8 paź 20:59
ICSP: Cześć
Eta, skwaszona po basenie, przez wakacje się troszkę zapuściłem i chyba czas wziąć
się za siebie
8 paź 21:01