hui
force: | | x2+2x+6 | |
Wyznacz wartosc parametrów a i b dla których wykres funkcji f(x)= |
| ma |
| | x2+ax+b | |
dwie psymptoty pionowe o równaniach x=−3 i x=2
8 paź 19:40
force: ?
8 paź 19:48
===:
g(x)=x
2+ax+b
g(−3)=0 9−3a+b=0
g(2)=0 4+2a+b=0
i licz −
8 paź 19:52
force: a coś takiego : Wyznacz a,b jeśli wykres funkcji ma tylko jedna asymptote pionowa x=4 ?
8 paź 19:54
force: 
to soamo tylko ma jedna asymptote w x=4 to jak to obliczyć ?
8 paź 20:00
force: ?
8 paź 20:05
===:
a kiedy f. kwadratowa ma jedno miejsce zerowe

?
8 paź 20:06
force: Δ=0
8 paź 20:08
===:
i wszystko jasne −

g(4)=0 ⋀ Δ=0
8 paź 20:13
force: a moze być ze Δ>0 i jakies jeszcze zal. ?
8 paź 20:33
===:
a może być niebieskie?
8 paź 20:34
force: bo z g(4)=0 i Δ=0 wychodzi 1 para odp a ma wyjśc 3 pary
8 paź 20:39
kozak : a g(4)=1?
18 mar 11:35
jolanta pawlyszcze: nie g(4)=0
18 mar 11:36