matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Norbert:
Wiadomo, że log3 8 = a oraz log3 2 = b Wynika stąd:
2
3
a. b=3 b.b=
a
3
c.b=
a D.B=
a
3
2
8 paź 19:38
AcidRock:
8 = 2
3
Skorzystaj ze wzoru: k log
a
b = log
a
b
k
8 paź 20:53