Funkcja kwadratowa
Dominika: We wspólnym układzie współrzędnych naszkicuj wykres funkcji kwadratowych
f(x)=− x2+4 oraz g(x)=x2−4x+4.
Dla jakich argumentów obie funkcje przyjmują
tę sama wartosc?
8 paź 19:18
Dominika: pomoże ktoś?
8 paź 19:34
Dominika: Bo anrysowalam,ale nie mam takich argumentow :< i nie wiem,co zle robie
8 paź 19:35
5-latek:

Jezeli maja miec ta sama wartosc to nalezy przyrownac te rownania tych funkcji do siebie
−x
2+4=x
2−4x+4i rozwaizac to rownanie
Albo odczytac z wykresu
8 paź 19:40
Dominika: wlasnie sobie narysowalam ,bo zamiast wierzcholka 0,4 narysowalam wierzcholek 4,0
8 paź 19:52