matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg15*
Koszykarz:
jak obliczyć ile wynosi tg(15*) ? Ja kompletnie nie mam pomysłu, wzory redukcyjne jakby nie pasują
8 paź 17:41
5-latek:
tg45= ..... tg30=....... tg(45−30)= wzor na roznice tangensow Albo znalezc sobie wzor polowkowy
x
tg
= ...... gdzie x=30 stopni
2
8 paź 17:43