Rozwiąż równanie
IZZKA: Mam takie równanie ale nie wiem jak sobie z tym poradzić proszę o pomoc

(2
√2)
x+1=
14−x+2
8 paź 17:08
J:
| | 3 | |
... ⇔ 2(3/2)(x+1) = 2 2x+4 ⇔ |
| (x+1) = 2x + 4 |
| | 2 | |
8 paź 17:13
J:
... mała poprawka... prawa strona: 2x − 4 ..
8 paź 17:22
IZZKA: ok rozumiem ale co dalej?
8 paź 17:55
Kacper: Dalej? Cofnij się do gimnazjum i naucz rozwiązywać takie równania.
8 paź 17:56
IZZKA: ma wyjść 11
8 paź 17:58
IZZKA: ale nie chce mi wyjść
8 paź 18:03
Kacper: To licz po raz kolejny i kolejny
8 paź 18:05