matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podpowiedz
radek:
podrzuci ktos jakas podpowiedz ?
sinx+cosx=2
−0,5
trzeba to rozwiazac w przedziale <π/2 , 2π>
7 paź 23:14
Mila:
1
sinx+cosx=(
)
1
2
2
1
sinx+cosx=
/*
√
2
√
2
√
2
sinx+
√
2
cosx=1/:2
√
2
√
2
1
sinx+
cosx=
2
2
2
teraz dostosuj, aby mieć wzór na sin sumy katów
8 paź 00:00