matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryognemtria
radek:
Czesc
Mam problem z przykladem. cos
2
−3sinxcosx +1 = 0
7 paź 22:43
ICSP:
2cos
2
x − 3sinxcos + sin
2
x = 0 1
o
cosx = 0 Równanie sprzeczne 2
o
cos ≠ 0, dzielimy równanie przez cos
2
x 2 − 3tgx + tg
2
x = 0 Dokończ
7 paź 22:46