wzór Newtona
Blue: Korzystając ze wzoru dwumianowego Newtona, uzasadnij, że:
7 paź 19:41
bezendu:
No i gdzie to uzasadnienie ?
Nie widać Twoich prób samodzielnego rozwiązania zadania
7 paź 19:42
Blue: A mógłbyś chociaż dać jakąś podpowiedź, jak się za to wziąć

7 paź 19:54
bezendu:
Będę po 22:00 jak nikt nie pomoże to spróbuję
7 paź 19:56
b.: podpowiedź: porównaj dowodzoną równość ze wzorem Newtona i znajdź podobieństwa
7 paź 20:11
pigor: ...,
z dwumianu Newtona (a+b)
n= .... zobacz
co dostaniesz dla a=b=1

...
7 paź 20:23