pomózcie mi obliczyć zadanie
Jusia : pierwiastek z 12− pierwiastek 27, pierwiastek z 45 + pierwiastek z
125,pierwiastek trzeciego stopnia z 3 + pierwiastek trzeciego stopnia z 24, pierw. trzeciego
stopnia z 250 −pierw. trzeciego stopnia z 128
7 paź 19:17
7 paź 19:18
Jusia : plis pomóżcie mi
7 paź 19:20
Jusia : √12−√27
P{45}+P{125}
P3{3}+3√24
3√250+3√128
7 paź 19:26
Mila:
1) √12=√4*3=√4*√3=2√3
√27=√9*3=√9*√3=3√3
√12−√27=2√3−3√3=−√3
2)
√45=√9*5=√9*√5=3√5
√125=√25*5=√25*√5=5√5
Dokończysz?
7 paź 20:30
Jusia : 8√5
8 paź 16:23
Mila:
Dobrze.
Dalej:
3√3+3√24=3√3+3√8*3=3√3+23√3=33√3
3√250=3√125*2=....
3√128=3√64*2=... dokończ
8 paź 16:42
Jusia : 3√250=3√5*50=3√5*3√50=3√5*10=3√5*3√10=3√5*2=p3*{5}*3√2
dobrze licze
8 paź 17:10
Jusia : ?
8 paź 17:13
Jusia : 3√125*2=3√125*3√2
8 paź 17:21
Jusia : nie jarze możesz mi wytłumaczyć jak to mam zrobić
8 paź 17:22
Jusia : 3√25*5=53√5
3√8*8−3√4*2
8 paź 17:56