matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Może mi ktoś życzliwy sprawdzić to? 1. (2a+5b)^2=4a^2+20ab+25b^2 2. (a^2-4b)^2=a
Matema:
Może mi ktoś życzliwy sprawdzić to? 1. (2a+5b)
2
=4a
2
+20ab+25b
2
2. (a
2
−4b)
2
=a
4
−8a
2
b+16b
2
7 paź 18:58
5-latek:
Masz dobrze
7 paź 18:59
Matema:
Dziękuję
7 paź 19:04