matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
i ostatnie równanie, sprawdzenie
FHA:
i ostatnie równanie, sprawdzenie
√100*5
x
+5
5
x
+5
x
−
2
+5
x
−
4
+ ... =
24
5
x
5
x
5
x
+
+
+ .......
5
2
5
4
1
// mamy ciąg geometryczny o wyrazie pierwszym: 5
x
i q=
5
2
5
x
5
x
S =
−−−−−−−−−−−−−−−−−>
1
1−1
5
2
1
1−
25
5
x
=
24
25
i teraz
5
x
√100*5
x
+5
=
24
25
24
czy do tej pory wszystko ok?
7 paź 17:50
FHA:
znajdzie sie dobra duszyczka?
7 paź 18:16